Banner met surfmeisje aan Brouwersdam
Banner met inwoner voor woonwijk in Zierikzee
Banner van ondernemer voor vissershaven in Bruinisse
Homepage

Eilanders over hun band

Anita Flikweert & Marjan van Leeuwen

Anita Flikweert & Marjan van Leeuwen

Schouwen-Duiveland kent veel betrokken inwoners. Zoals Anita en Marjan die zich met hart en ziel inzetten voor de leefbaarheid in hun wijk.

Familie Kempen

Familie Kempen

Het was niet zomaar een verhuizing van Tilburg naar Noordwelle. Myrte en Raymond Kempen maakten in 2013 een omslag in hun leven. En nog meer dan voorheen bepaalt de wind hun dagritme.

Familie Kromdijk-van de Meeberg

Familie Kromdijk-van de Meeberg

We komen van Ooltgensplaat, Goeree-Overflakkee. Daar hebben we elkaar leren kennen toen we buren werden. Het duurde even, maar na anderhalf jaar sloeg de vonk over en zijn we gaan samenwonen.

Janine en Chris Schoneman

Janine en Chris Schoneman

We hebben in die twee decennia nooit overwogen om te verhuizen, Schouwen-Duiveland is 'ons' eiland. Bovendien pasten onze ouders al jaren op onze kinderen, die band wilden we niet verbreken.

Vincent en Marja Krans

Vincent en Marja Krans

We wilden echt de ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. Sinds we hier wonen is het stadse leven steeds verder van ons weggeschoven. We zijn hier geaard.

Jacqueline van Burg

Jacqueline van Burg

Als ik een dagje ga winkelen buiten het eiland heb ik aan het eind van de dag al heimwee! En waar ik het eiland ook op kom rijden, het ziet er overal even indrukwekkend uit.

Vicky Honig

Vicky Honig

Het is heerlijk hier in Zierikzee te wonen. Als we willen stappen is Rotterdam niet ver weg en als we een lekker drankje aan de haven willen, pakken we de fiets.

Ondernemers over hun band

Wilhelm Verton

Wilhelm Verton

Als een innovatief Zeeuws familiebedrijf met een passie voor schoenen, zo positioneert Wilhelm Verton Omoda. Die passie is duidelijk; dat het hoofdkantoor in Zierikzee staat, wekt vaak verbazing.

Hans Beljaars

Hans Beljaars

Mooi is niet hetzelfde als geslaagd, vindt marketingman Hans Beljaars van het Zierikzeese buro111. De vormgeving moet dienend zijn aan het uiteindelijke resultaat.

Martin Bouwman

Martin Bouwman

15 jaar geleden begon Martin Bouwman in Renesse met Willem van Zalm Afval Service Zeeland. Ook is hij medeoprichter van Energie Werkt op Schouwen-Duiveland. En er is Bouwman Transport.

Jan Schot

Jan Schot

Zeeuwse mossels zijn het zwarte goud van Zeeland. Jan Schot is zich daar zeer bewust van, niet voor niets is Neeltje Jans Mosselen aangesloten bij Zeker Zeeuws.

Anton Krijnse Locker

Anton Krijnse Locker

Het begon 20 jaar geleden met een slijterij in Renesse. Nu zijn er 4 winkels, een groothandel en webshop. En werkt Anton Krijnse Locker aan uitbreiding, zowel fysiek als online.

Peter Kodde

Peter Kodde

‘De makelaar van (n)u’ Peter Kodde heeft zijn plek gevonden. Vanuit Zierikzee promoot hij Schouwen-Duiveland aan toekomstige inwoners aan wie hij een (recreatie)woning verkoopt.

Cees Bolijn

Cees Bolijn

Na 26 jaar heeft JMC Print|Sign|Displays meer concurrenten dan ooit. Tegelijkertijd groeit JMC elk jaar en staat er in Bruinisse een dynamisch en uiterst modern bedrijf.

Huig Bode

Huig Bode

Als bedrijfscontactfunctionaris is Huig Bode het eerste aanspreekpunt voor alle ondernemers op Schouwen-Duiveland. En voor alle ondernemers die zich er willen vestigen.

Siemco Louwerse

Siemco Louwerse

Wie Schouwen-Duiveland en de relatie met het water wil begrijpen, die gaat naar het Watersnoodmuseum. De locatie, de caissons en de verhalen zijn volstrekt authentiek, zegt directeur Siemco Louwerse.

Jeroen Hoep

Jeroen Hoep

Bruinisse als internationale hot spot voor leren riemen en ceintuurs. Geronimo Leatherworks streek er in 1984 neer. Verkoopdirecteur Jeroen Hoep kan zich geen betere plek voorstellen.

Rob Pouw

Rob Pouw

Ruim 12 jaar geleden werd Rob Pouw general manager bij Landal Port Greve, Den Osse. Inmiddels kent hij de lokale en regionale recreatiesector van binnen en van buiten.

Ard Stoutjesdijk

Ard Stoutjesdijk

Zuivere lucht met weinig schimmel- of algendruk; dat is wat Vitro Plus uit Haamstede nodig heeft. Voor Ard Stoutjesdijk, bestaat er dan ook geen betere vestigingsplaats dan de Kop van Schouwen.

Rein Brinkman

Rein Brinkman

Schouwen-Duiveland heeft het werk- en woonklimaat waar we ons prettig bij voelen. Er waait hier een frisse wind, we kunnen onszelf zijn en de natuur en weidsheid vinden we prachtig

Peter van Dijk

Peter van Dijk

Er lag een carriére in de Rotterdamse containersector in het verschiet. Peter van Dijk uit Zierikzee volgde echter zijn hart. Hij is al 25 jaar blij met zijn werk bij Aquavitesse.

Marinus Padmos

Marinus Padmos

Na het werk ankeren we op een mooi plekje in de Oosterschelde of leggen we aan in Burghsluis om er een terrasje te pakken. Nazomeren op het water, dat is vrijheid.

Gerbrand Verton

Gerbrand Verton

Gerbrand Verton en jeugd- en studievriend Wouter de Vries wilden in 2005 uit het niets een internetbedrijf opzetten.

Gerrie van den Hoek

Gerrie van den Hoek

Dat ik hier mijn werk en mijn hobby heb, visserman, altijd vrij in de natuur bezig. Waar we altijd met weer en wind te maken hebben.

Henk Gravestein

Henk Gravestein

Het is de lucht, die geur hier, die onvergelijkbaar is met de rest van Nederland. Zet me met een blinddoek neer en ik zeg je of ik in Friesland of op Schouwen-Duiveland sta.

Gerard Rabelink

Gerard Rabelink

Onvergetelijk was de zomerse avond toen de Nederlandse popgroep De Bintangs in Renesse speelde. Mijn krampachtige danskunsten waren gelukkig niet bepalend voor onze lange relatie.

Gasten over hun band

Rene van de Zande

Rene van de Zande

Als ik de Grevelingendam oprij, komt onmiddellijk dat eilandgevoel naar boven, wat dan even verandert in het langs-het-tuinpad-van-mijn-vader gevoel, zodra ik langs Nieuwerkerk rij.

Philip Kendall

Philip Kendall

Zodra de skyline van Rotterdam en de hectiek van de Randstad letterlijk en figuurlijk achter mij liggen, krijg ik vanaf de Haringvlietbrug een speciaal gevoel. Een soort opwinding. Zeventien jaar al.

Mart-Jan Goud

Mart-Jan Goud

Als kleine jongen met mijn vader op de fiets door de boswachterij waar hij mij vertelde dat hij elke stoeptegel die daar lag met zijn vrachtwagen gebracht had.

Annika Gross

Annika Gross

Het voelt als thuis komen wanneer ik op Schouwen-Duiveland ben.

Robbert Jan Hanse

Robbert Jan Hanse

Zodra wij Schouwen-Duiveland bij Bruinisse binnen rijden, komt de zilte geur ons al tegemoet en de kreet vanaf de achterbank 'Ik zie de Mossel al!!!'

Bekende Nederlanders over hun band

Harmen Siezen

Harmen Siezen

Wethouder Ad Verseput van de gemeente Schouwen-Duiveland staat op een middag in augustus samen met Harmen Siezen aan de voet van het standbeeld van Jacob Cats op de Markt in Brouwershaven.

Ben Wijnstekers

Ben Wijnstekers

Iedereen in Nederland kent het ‘Hand in hand’ van Feyenoord en ‘Geen woorden maar daden’. Het bekendste clublied van Nederland knalt door de kantine van de voetbalclub MZC’11 uit Zierikzee.

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Een verfrissende regenbui, aangename temperatuur, een prachtig wolkendek met steeds ander fraai licht.

Simeon Tienpont

Simeon Tienpont

Hij vindt dat Zierikzee veel Spaanse kenmerken heeft en deze bewering is historisch verantwoord. De Spaanse veldheer Cristóbal de Mondragón was betrokken bij de belegering van vestingstad Zierikzee.

Peter Ouwerkerk

Peter Ouwerkerk

Regelmatig verblijft hij in Westerschouwen waarvan hij bijna lyrisch beschrijft dat daar de “reinste luchten van het land” zijn waar te nemen.

Hans van Breukelen

Hans van Breukelen

Hij is op deze frisse wintermiddag uitgenodigd in een omgeving die hij zelf beschrijft als: “een mooi eiland met uitstraling, waar ik al enkele jaren met plezier verblijf”.

Hein Vergeer

Hein Vergeer

Hij trok op de fiets vanuit zijn woonplaats Haastrecht over de Brienenoordbrug, doorkruiste de eilanden, richting Renesse om te kamperen met vrienden.

Marianne Vos

Marianne Vos

Marianne Vos pakt in 2014 opnieuw prijzen. De voorbereidingen voor de successen in 2014 zijn gestart op Schouwen-Duiveland.

Lenie t Hart

Lenie t Hart

Lenie ’t Hart is regelmatig in Renesse in de weer, met het uit een kistje laten van een zeehond. Maar in 2013 betrof het een zeehond van hout – en leisteen, een kunstwerk.

Peter Slager

Peter Slager

Peter is geboren en opgegroeid in Dreischor (Zeeuws: Dreister), ging studeren in Utrecht en woont nu weer met zijn gezin in Middelburg (Zeeland). Met Schouwen-Duiveland heeft hij nog een sterke band.

Koos Moerenhout

Koos Moerenhout

Moerenhout won ooit de Ronde van Burgh-Haamstede, reed in de prijzen in Bruinisse en bond de strijd aan met o.a. Patrick Tolhoek en Bart Brentjes bij een wedstrijd op de mountainbike in Westenschouwen

Edward van Cuilenborg

Edward van Cuilenborg

Dit is voor mij het mooiste stukje van Nederland met afwisselend, geaccidenteerd landschap met bos, grasland, mosvlakten en kaal zand. En dat op steenworp afstand van prachtig, breed en stil strand.