Banner met surfmeisje aan Brouwersdam
Banner met inwoner voor woonwijk in Zierikzee
Banner van ondernemer voor vissershaven in Bruinisse
Homepage

Zomerliefde
op de Kop
van Schouwen

Gerard Rabelink

Gerard Rabelink

Voormalige burgemeester (maart 2009-mei 2020) van de gemeente Schouwen-Duiveland

“Begin jaren 60 kochten mijn ouders tot grote vreugde van mij en mijn zus een caravan op Camping Duinrand in Burgh-Haamstede. Wanneer we tijdens de weekenden en vakanties gepakt en gezakt uit het West-Brabantse land vertrokken, nam de spanning in de buurt van Steenbergen toe. Weldra zouden we inschepen op de pont die ons van Anna Jacobapolder naar Zijpe zou vervoeren. Altijd weer een geweldige ervaring.”

“Na de overtocht was het nog 30 kilometer rijden in onze Renault Ondine tot we het uiteindelijke doel van de reis bereikten: de camping met het welbekende vliegtuig. Met veel plezier en enthousiasme brachten pap, mam, mijn zus en ik daar onze vrije tijd door met wandelen, voetballen, fietsen en natuurlijk de zonovergoten stranddagen.”

“De zomer van 1970 werd voor mij heel bijzonder. Toen leerde ik op de Kop van Schouwen mijn lieve vrouw Marja kennen. Onvergetelijk in die zomer was de avond dat de Nederlandse popgroep De Bintangs kwam spelen in de Strandkerk in Renesse. Ik ondernam enkele wanhopige pogingen om Marja te overtuigen van mijn ‘ongekende’ danskunsten. Die krampachtige bewegingen van mij waren destijds niet bepaald doorslaggevend voor ons lange samenzijn.”

“In de jaren erna brachten we samen met veel plezier onze vakanties door op Camping Duinrand. Eerst in diezelfde caravan, later in een moderner chalet. Na de gezinsuitbreiding in 1983 en 1985 konden we ook onze twee geweldige dochters kennis laten maken met al dat moois dat het eiland te bieden heeft aan rust, ruimte, natuur en cultuur.”

“Het was natuurlijk een voorrecht om in 2009 als burgemeester aan de slag te mogen gaan in de gemeente waar ik zoveel goede herinneringen aan heb. En het is wel heel bijzonder als een van de kinderen hier nu ook permanent woont. Onze andere dochter vindt het geweldig om nog steeds, en nu met haar gezinnetje, vanuit Utrecht naar Burgh-Haamstede te komen.”

“Niet alleen Marja en ik hebben een band met Schouwen-Duiveland opgebouwd, ook onze dochters, schoonzonen en kleinzoon Abel hebben een vertrouwde en hechte band met dit schitterende eiland.”

Gerard Rabelink,
Schouwen-Duiveland