JMC

Wat voor een bedrijf is JMC?

“Wij produceren en plaatsen print, sign en displays. Onze nieuwe printer print tot 320 cm breed op rol of plaatmateriaal, de lengte is in principe onbeperkt. Hij is geschikt voor onder meer behang en grote wanddecoraties, hout, pvc, glas, aluminium en karton. Je vindt onze prints terug in horecazaken, winkels en kantoorruimtes. Maar ook een productieruimte kunnen we personaliseren of veraangenamen. Onze signing varieert van gevelreclame en sponsorborden tot autobelettering en stickers en veel meer. En onze displays leveren we in alle soorten en maten in onder andere (golf)karton en acrylaat.”

Wat maakt jullie concurrerend?

“Onze kracht zit ‘m vooral dat we snel, goed en veel kunnen leveren van uitstekende kwaliteit voor een heel redelijke prijs. Sinds kort werken we met een nog snellere snij-freesmachine die qua formaat helemaal aansluit op onze nieuwe en nog snellere printer. Bij volume-opdrachten kunnen we nu tot wel 35% goedkoper werken. En de klant heeft zijn bestelling sneller in huis. Tegelijkertijd maken de nieuwe machines het ook betaalbaar om gepersonaliseerde displays of verpakkingen in heel kleine oplagen te maken.”

Waarom zit JMC in Bruinisse?

“Ik ben een Bruënaar, net als mijn vrouw Miranda en mijn broer Martijn die ook eigenaar zijn. Hoewel ik door de jaren heen het stadse leven wat meer ben gaan waarderen, zou ik nooit in een stad willen wonen of werken. We zijn hier 26 jaar geleden begonnen en hebben direct ook het vervoer van onze producten zelf georganiseerd. We denken dus ook als een vervoersbedrijf. Dat is een goede combinatie waardoor we hier prima zitten, beter dan in de overvolle Randstad.”

Hoe ervaar je het ondernemersklimaat op Schouwen-Duiveland?

“De lijnen zijn kort, het is ons kent ons. Ik ervaar een grote gunfactor, ondernemers verwijzen onderling door. We mogen met z’n allen overigens best wat trotser en ambitieuzer zijn op Schouwen-Duiveland. Grote (inter)nationale bedrijven weten de lokale ondernemers te vinden, maar je hoort of leest er te weinig over. Dat geldt overigens ook voor ons, we gaan daar meer werk van maken, we worden zichtbaarder.”

Hoe bedoel je dat?

“We willen vaker laten zien waar we mee bezig zijn, waar we trots op zijn. Dat kost nog wel moeite hoor. We blijven bescheiden Zeeuwen. Daarnaast merken we dat de economie aantrekt, zeker ook bij de detailhandel. Kwaliteit wordt weer belangrijk. In ons vak is een webshop belangrijk maar niet zaligmakend. Mensen willen graag een eerlijk advies en een goed product. We willen meer de boer op naar onze klanten zoals reclamebureaus om uitleg te geven over onze mogelijkheden. Dan kunnen zij op hun beurt hun klanten deskundig en met aandacht adviseren.”

Cees Bolijn
Bruinisse