Familie Kromdijk-van de Meeberg

Ze zijn nog niet helemaal over, laat staan dat alles al op de juiste plaats staat.

Maar Arno Kromdijk en Inge van de Meeberg zijn blij. Na twee jaar plannen maken, plattegronden bekijken en wachten, is hun nieuwe woning aan de Poortkade in Zierikzee opgeleverd, geschilderd en bewoonbaar.

Arno

“We komen van Ooltgensplaat, Goeree-Overflakkee. Daar hebben we elkaar leren kennen toen we buren werden. Het duurde even, maar na anderhalf jaar sloeg de vonk over en zijn we gaan samenwonen. In 2013 is onze dochter Indy geboren. Toen werd het huisje wel erg klein.”

Inge

“Je ziet het nu ook aan haar, ze is al deze ruimte niet gewend, maar ze zal al snel niet beter weten.”

 

Arno

“Ooltgensplaat is een klein dorp met beperkte voorzieningen. Daarom zochten we een huis in een stad of stadje, waar gewoon alles aanwezig is. De Randstad was geen optie, we willen wel alle voorzieningen, maar ook de rust, natuur en ruimte van het platteland. En Zeeland heeft me altijd getrokken. Ik kwam er vroeger veel voor mijn werk als projectcoördinator in de energie-infra. En als kind al was ik zeer gefascineerd door de Deltawerken.”

Nieuwe kerk

Inge

“Ik heb familie in Zierikzee wonen waar we vroeger in de vakanties wel eens naar toe gingen. Daar heb ik goede herinneringen aan. Destijds was Goeree-Overflakkee voor mij het beste alternatief; vanwege mijn werk in Brabant was Zeeland gewoon net te ver weg. Nu ik als physician assistant in het ziekenhuis van Dirksland werk, werd Schouwen-Duiveland haalbaar. Ook voor Arno was de reistijd goed te doen. Nog verder Zeeland in zou weer te veel reistijd kosten. We hebben ons alleen op Zierikzee georiënteerd omdat die stad alles heeft wat wij belangrijk vinden.”

Arno

“We hebben eerst naar bestaande bouw gekeken. We hebben mooie huizen gezien, daar niet van. Er moest vaak wel nog wat aan gedaan worden. Of het huis was onderhoudsgevoelig. En omdat ik nou eenmaal niet zo’n klusser ben, hebben we ons al snel op nieuwbouw gericht. Dit project in de Waterwijk kwam in 2014 net op de markt. We waren het tweede stel dat reageerde en hadden nog alle keuze.”

Inge

“De natuur ligt hier letterlijk om de hoek, met Plan Tureluur en de Oosterschelde, heerlijk om bijvoorbeeld te gaan hardlopen. En ook de keuze uit basisscholen is hier ruim. Indy gaat naar de Theo Thijssenschool. Dat is een brede school met onder meer een peuterspeelzaal en voor- en naschoolse opvang. Die is wel wat verder weg, maar voor ons nog altijd dichtbij.”

Zeelandbrug

Arno

“We zijn vooral blij met het vrije uitzicht, de ruimte en dat je alles op de fiets kunt doen. We zitten tegen het centrum aan. Supermarkt, cafés, terrasjes, restaurants, we zijn er zo, ook als we gaan lopen. Dat is zo fijn. Voorheen moesten we bijna voor alles de auto nemen. Ik hou van wielrennen en heb al gehoord dat er diverse groepjes zijn die vanuit Zierikzee vertrekken voor hun wekelijkse rondjes.”

Inge

“Ook mijn broer en zijn gezin hebben inmiddels een huis gekocht in Zierikzee. En mijn ouders komen op zeer korte termijn ook naar Schouwen-Duiveland, dus de hele familie komt hier wonen.”

Arno, Inge en Indy Kromdijk-van de Meeberg
Waterwijk
Zierikzee