Peter Kodde

Wat voor onderneming is Delta Makelaardij?

“Wij zijn een dynamisch makelaarskantoor in hartje Zierikzee dat de ambitie heeft voorop in de markt te lopen, zowel op technisch als op commercieel gebied. Onze portefeuille omvat het hele scala: bestaande woningen, nieuwbouwprojecten, recreatiewoningen, exclusieve woningen en bedrijfsobjecten. Behalve de verkoop verzorgen we ook de aankoopbegeleiding, taxatie en financiering.”

Waarin onderscheid je je van andere makelaarskantoren?

“We hebben een sterke band met Schouwen-Duiveland. Enerzijds omdat deze gemeente het grootste deel van ons werkgebied omvat, anderzijds omdat we alle nieuwbouwprojecten in portefeuille hebben, zowel recreatief als wonen. Dat maakt ons een enthousiast promotor van dit eiland. Te meer daar we vaak aan nieuwe inwoners, dus mensen van buiten het eiland, verkopen.”

Hoe kijk je tegen het lokale ondernemersklimaat aan?

“Ik werk hier pas sinds 2010 en ik voel me helemaal geaccepteerd. De ondernemers zijn open en hebben een goede werkethiek. Ze waarderen het als je zelf ook open bent en van aanpakken weet. We zijn altijd bereid om met een positieve insteek mee te denken over ontwikkelingen en inmiddels heb ik veel leuke relaties met ondernemers opgedaan.”

Wat is je betrokkenheid met Schouwen-Duiveland?

“Schouwen-Duiveland is een supereiland, Zierikzee is een toffe stad en ik kom graag op de Kop van Schouwen. Tussen het Noordzeestrand en de Grevelingendam heb je zoveel verschillende landschappen, je vindt het allemaal op Schouwen-Duiveland. We mogen ook wel wat trotser zijn, dan dat we nu laten zien. Daarnaast vinden we het belangrijk om lokaal zichtbaar te zijn en onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Zo sponsoren we enkele culturele activiteiten en ik zit geregeld aan tafel bij de gemeente en maatschappelijke partners om over onderwerpen te sparren in een denktank. Ik zie het als een maatschappelijke functie om het niveau van het woonklimaat te behouden en de loop in het woningenbestand te houden.”

Hoe zie je de toekomst?

“De natuurlijke rust en ruimte zijn de sterke punten. Daarmee worden we een uitvalsbasis voor de Randstedelingen. En met de nieuwe ontwikkelingen zal dat ook gaan gelden voor mensen met een bovengemiddeld budget. Het gaat dan vooral om de recreatie, dat aanbod ontwikkelt zich op elk niveau en voor elke wens. Daar doen we uiteindelijk allemaal ons voordeel mee.”

Peter Kodde
Zierikzee