Banner met surfmeisje aan Brouwersdam
Banner met inwoner voor woonwijk in Zierikzee
Banner van ondernemer voor vissershaven in Bruinisse
Homepage

Wat wonen
we toch mooi!

Vicky Honig

Vicky Honig

Inwoonster van Zierikzee

september 2014

31 jaar geleden ben ik hier ter wereld gekomen en woon er op de dag van vandaag nog met veel plezier.

Opgegroeid in Burgh-Haamstede. Aan de rand van de polder wat veel mogelijkheden gaf om onze paardenhobby uit te kunnen oefenen. Ik herinner mij de tijd nog goed dat we met onze paarden op zondag of op een mooie zomeravond door de domeinen reden of over het strand van Westenschouwen galoppeerden. In onze ponytijd konden we met vriendinnen vanuit de manege “Lisiduna” uren in de bossen crossen met de paarden. Met het geluk dat we herten en konijntjes van dichtbij zagen. Heerlijk die tijd. Mijn Hbo studie heb ik in Rotterdam gedaan. Met Rotterdamse ouders was dat ook een soort van tweede thuis. Over de vraag of ik daar niet liever op kamers wilde heb ik niet lang hoeven na denken. Met de Interliner keerde ik na een drukke schooldag weer terug naar ‘Schouwen’. Amper het drukke Zuidplein af gereden sliep ik al en net voor de brug van Bru schrok ik weer wakker. Ik deed mijn ogen weer open en zag weer rust…. Nee, dacht ik dan: Ik hoef niet op kamers.

Inmiddels woon ik samen met mijn vriend in Zierikzee. In de stad maar toch nog een beetje landelijk. Onze woning is een oude stadsboerderij waar wij ‘in de schuur’ wonen. Het is heerlijk hier ook als jong stel in Zierikzee te wonen. Als we willen stappen is Rotterdam niet ver weg en als we een lekker drankje aan de haven willen, pakken we de fiets. Ik werk in de optiekzaak van mijn ouders in het centrum van Zierikzee. Helaas heb ik te weinig tijd om te kunnen zien hoe mooi het eiland nu eigenlijk is.

Na mijn werk rij ik in m’n autotje naar Bruinisse waar de paarden nu staan. De pensionstal Scheldemonde, waar de paarden staan, ligt prachtig gelegen in de polders van Bruinisse. Als ik na het trainen vaak even een rondje buiten stap en ik kijk naar de ondergaande zon over de polder, denk ik vaak; Wat wonen we toch mooi! Toch moet ik verklappen na 31 jaar nog lang niet alles gezien heb van het eiland. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit op de Oosterschelde gevaren…