Slapen

Slapen

Luchtbedje, stapelbed, lits-jumeaux

Het begon ooit met tentjes in de boomgaard in de Westhoek. Tegenwoordig heb je ook keuze uit chalets, bungalows, stacaravans, pensions en hotels.

Winkelen

Winkelen

Voor elk wat wils

Gezellig winkelen in Zierikzee kan altijd. Heb je dagelijkse boodschappen nodig? Denk dan ook eens aan de boerderijwinkels. Verser kun je het niet krijgen!

Water

Water

Op, in en onder water

Als voormalig eiland is Schouwen-Duiveland niet alleen omringd door water, meer dan de helft van het gemeentelijke grondgebied ligt zelfs onder water.

Evenementen

Evenementen

Dansen, filmpje pakken, samen uitgaan

Zin in een feestje of om uit te gaan? Er is genoeg te doen op Schouwen-Duiveland, zeker in het seizoen. Dat overigens elk jaar een beetje langer duurt.

Culinair

Culinair

Heerlijk en vaak van eigen bodem

Zeeland heeft tal van (zilte) streekproducten, Schouwen-Duiveland voegt daar onder meer een eigen wijngaard en eilandgestookte whiskey aan toe.

Cultuur

Cultuur

Ontspanning en plezier

Concerten, cabaret, toneel en films, voor een avondje uit hoef je niet ver weg. Zomerse festivals en feesten maken de vakantie compleet.

Natuur

Natuur

Altijd buiten, altijd mooi, altijd anders

Met het grootste bos van Zeeland, de brede stranden, oude en nieuwe duinen en natuurlijk de polders met hun dijkjes, mist Schouwen-Duiveland alleen bergen.
Er moet wat te wensen blijven?

Strand

Strand

21 kilometer strand

Genieten op het strand, dat doet iedereen anders. Daarom heb je in de Westhoek van Schouwen-Duiveland keuze uit verschillende types strand.

Duurzaam

Duurzaam

Het versterken van de natuur

Schouwen-Duiveland zet zich actief in op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit en het versterken van de natuur.

En... wat is jouw band met schouwen duiveland?

Veel inwoners, bezoekers en ondernemers hebben hun Band met Schouwen-Duiveland laten weten op deze site. Zij delen hun verhalen met andere enthousiastelingen.

Wij zijn ook benieuwd naar jouw Band. Laat ons jouw verhaal weten, vertel over je ervaringen en wensen en laat jouw tips van mooie plekjes, lekkere restaurants, gezellige cafés en leuke evenementen achter op Facebook.

Lees hier de verschillende bandverhalen