Ondernemers

Ondernemers

Ondernemen kan altijd

Ondernemende starters weten Schouwen-Duiveland te vinden, groeien door en worden groot.

Werknemers

Werknemers

Werken waar waardering is

Verrassend welke bedrijven er op Schouwen-Duiveland zijn. En die hebben vaak behoefte aan goede vakmensen of specialisten.

Vestigen op

Vestigen op

Zichtlocatie of in de stad

Een bedrijfsverhuizing naar Schouwen-Duiveland? Er zijn tal van mogelijkheden!

Vacatures

Vacatures

Personeel of werk zoeken

Een handige vacaturebank voor werknemers en -gevers. Zoek en plaats eenvoudig vacatures!

Zoek je personeel of zoek je werk?

Zoek je een baan of een stageplek? Of krijg je als werkgever juist die ene vacature niet ingevuld? De vacaturebank van Schouwen-Duiveland brengt uitkomst. En er is volop werk, in allerlei sectoren en op verschillende niveaus. Al deze vacatures, opdrachten en stageplaatsen op één centrale plek gratis vindbaar! Dat is goed voor de Zeeuwse arbeidsmarkt en dus goed voor Zeeland. 

Vacatures

De vacaturebank van Schouwen-Duiveland is powered by de Zeeuwsevacaturebank.nl, een initiatief van De Zeeuwse Connectie. Eilandelijke ondernemers zoals Syntess, De Zeeuwse Stromen, Saman, Omoda, Deurloo Interieurhuys, autobedrijf De Nobelpoort en YourSurprise hebben ondermeer al hun vacatures geplaatst. Syntess is zelfs één van de partners van de online vacaturebank. Werkgevers die medewerkers zoeken kunnen hun vraag uitzetten via de vacaturebank. Mensen die werk zoeken de directe omgeving zien heel eenvoudig welke banen er op het eiland worden aangeboden.

Bekijk de vacatures

Congressen, vergaderingen en teambuilding

Het is goed ondernemen op Schouwen-Duiveland. Het is ook goed vertoeven op dit voormalige eiland. Steeds meer bedrijven en organisaties ontdekken de mogelijkheden om er hun teambuilding of bedrijfsbijeenkomsten te organiseren. Ook voor congressen heeft Schouwen-Duiveland aantrekkelijke opties. De afgelopen jaren is een aantal nieuwe hotels op Schouwen-Duiveland gebouwd, zowel op de Kop van Schouwen, als meer naar het midden en in het oosten. Zij beschikken behalve over comfortabele kamers en goede restaurants ook over zalen voor zakelijk overleg. De hotelmanagers kunnen zorg dragen voor alle moderne apparatuur die tijdens bijeenkomsten gewenst zijn.

Werken

Het voordeel van een zakelijk overleg of congres op Schouwen-Duiveland is dat de deelnemers buiten het officiële programma kunnen genieten van de rust en natuur in de directe omgeving. Duinen, strand, polders en water zijn nooit ver weg om even uit te waaien en het hoofd leeg te maken. De omgeving stimuleert om in het programma ook eens een wandelende vergadering te houden. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om extra’s te organiseren in de vorm van onder meer museumbezoek, een (besloten) filmvoorstelling, teambuildingsactiviteiten, zeehondensafari’s en – afhankelijk van het seizoen – snorkelen in de Grevelingen.

Energieneutraal Schouwen-Duiveland: flexibel, duurzaam en efficiënt

Schouwen-Duiveland heeft een energieagenda opgesteld om haar ambitie – energieneutraal in 2040 – te behalen. Schouwen-Duiveland wil in 2040 energieneutraal zijn. De concrete projecten en initiatieven die hier aan moeten bijdragen zijn in de energieagenda opgenomen. Dit zijn onder andere initiatieven voor het opwekken van groene energie, maar ook maatregelen om energie te besparen en de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Energieneutraal

Een energieneutraal Schouwen-Duiveland is een gedeeld belang. Ook het bedrijfsleven zal zijn maatregelen moeten nemen. De gemeente zoekt, naast wettelijke maatregelen, ook naar samenwerking en overleg met lokale bedrijven en organisaties om haar energieneutrale ambitie te realiseren.

Meer weten?

Zij kozen al voor de band

Koplopers, trendsetters, je vindt ze altijd daar waar een onderstroom begint maar nog niets zichtbaar is. Zo ook bij de Band met Schouwen-Duiveland waarvoor een aantal ondernemers enthousiast en inspirerend zijn ideeën leverde.

Gerbrand Verton

En... Wat is jouw band?

Veel inwoners, bezoekers en ondernemers hebben hun Band met Schouwen-Duiveland laten weten op deze site. Zij delen hun verhalen met andere enthousiastelingen. Iedereen heeft zijn eigen invalshoek en waardering voor Schouwen-Duiveland. Samen vormen zij de Band met Schouwen-Duiveland.

Wij zijn ook benieuwd naar jouw Band. Laat ons jouw verhaal weten, vertel over je ervaringen en wensen en mail ons jouw tips van mooie plekjes, lekkere restaurants, gezellige cafés en leuke evenementen.

Lees de verschillende bandverhalen