Banner met surfmeisje aan Brouwersdam
Banner met inwoner voor woonwijk in Zierikzee
Banner van ondernemer voor vissershaven in Bruinisse
Homepage

Vestigen op

Schouwen-Duiveland is een goede keuze. Je vindt hier ruime en betaalbare vestigingsmogelijkheden, ook als het bedrijf doorgroeit. De gemeente stelt zich actief op en de ondernemerskring OSD is een goede sparringpartner. Schouwen-Duiveland ligt bovendien in de luwte en tegelijkertijd centraal tussen de drukke en volle Randstad, West-Brabant en Vlaamse (haven)steden.

Op zoek naar een plaats voor je bedrijf?

Op zoek naar een plaats voor je bedrijf?

Op zoek naar een geschikte plaats voor je bedrijf? Bijvoorbeeld op een fraaie, representatieve zichtlocatie? Zierikzee heeft het!
Heb je meer behoefte aan een praktische bedrijfs- of kantoorruimte, ook dan is er genoeg keuze. Op www.schouwen-duiveland.nl vind je een overzicht van de gemeentelijke bedrijventerreinen.
Wil je liever werken vanuit een bestaand gebouw, dan kunnen de diverse makelaars helpen bij het zoeken.

Een bedrijfsverhuizing naar Schouwen-Duiveland? Er zijn tal van mogelijkheden! Huig Bode, gemeentelijke bedrijfscontactfunctionaris, kan je er alles over vertellen: 0111 452444 of [email protected].

 

Huig Bode
Bedrijfscontactfunctionaris Huig Bode

De gemeentelijke begeleider voor ondernemers

augustus 2017

Om te voorkomen dat ondernemers met hun vragen moeten zoeken naar de juiste ambtenaar, heeft de gemeente Schouwen-Duiveland een bedrijfscontactfunctionaris. Huig Bode vervult die rol sinds 2002.

Wat houdt jouw werk in?
“Ondernemers die een vraag of probleem hebben, komen als het goed is bij mij terecht. Als ik het antwoord of de oplossing niet heb, betrek ik er de betreffende ambtenaren bij. En koppel het resultaat terug. In feite ben ik de gemeentelijke begeleider voor ondernemers. En het oliemannetje op het moment dat er frictie is tussen de ondernemer en de gemeente. Ik probeer goed bereikbaar te zijn en ben bijvoorbeeld nauw betrokken bij de Ondernemerskring Schouwen-Duiveland.”

Welke vragen zie je het meest voorbij komen?
“Het gaat vooral om vergunningen en bestemmingsplanmatige zaken. Zo merk ik dat vooral starters in hun enthousiasme soms te snel een bedrijfspand kopen. Dan blijkt later dat er niet de juiste bestemming op zit voor de plannen die de ondernemer heft. Met alle gevolgen van dien. Als je een bedrijfspand op het oog hebt, kijk dan eerst op www.ruimtelijkeplannen.nl. Of maak een afspraak met me. Dat voorkomt frustratie achteraf.”

Hoe staat het met de bedrijvigheid op Schouwen-Duiveland?
“We hebben een grote diversiteit, van specialistische detailhandel tot multinational. Nu de economie aantrekt, merk ik dat gevestigde bedrijven willen uitbreiden, behoefte hebben aan grotere huisvesting of kavel. Er is weer vertrouwen. De leegstand van bedrijfspanden is op Schouwen-Duiveland niet groot, 4,25% ten opzichte van 17% landelijk. Leegstand van winkels in de Zierikzeese binnenstad ligt onder de 2%. Voor heel Schouwen-Duiveland is dat ruim 8% en landelijk ligt de winkelleegstand net boven de 10%.”

Wat heeft de gemeente aan ruimte voor bedrijven?
“Wie op een mooie zichtlocatie wil zitten, kan terecht op het Business Park bij Zierikzee, daar hebben we nog 2,5 hectare te vergeven. Aangrenzend is er 1 hectare vrij op terrein Gouwepoort. Aan de Straalweg, het grootste bedrijventerrein van Schouwen-Duiveland, is in deelproject Straalweg 2 nog 6,5 hectare beschikbaar. En in Bruinisse hebben we ongeveer 1 hectare liggen. Bedrijven kunnen daar ook beschikken over een loswal van 130 meter. Ideaal voor vervoer over water.”

Waarom zou een ondernemer zich hier vestigen?
“De ligging is goed, niet ver van grote havens, de Randstad, Brabant en Vlaanderen. Je onderneemt in een rustige, groene en veilige omgeving. Er is een actieve ondernemerskring en er zijn winkeliersverenigingen. Veel ondernemers wonen hier ook, net als hun werknemers. Voor een eiland met ruim 33.700 inwoners, niet zoveel dus, hebben we uitzonderlijk veel voorzieningen op het gebied van infrastructuur, gezondheid, winkels, onderwijs, horeca en cultuur. En wat er niet is, vind je op een half uur rijden. Dat is vooral te danken aan de toeristen die bijna het jaar door hier verblijven. Elk deel van Schouwen-Duiveland heeft zijn eigen dynamiek, je vindt dus eigenlijk altijd wel een plek die je past.”

Huig Bode
Zierikzee

Verbergen

Aan de slag
met je eigen
idee

Heb je een Band met Schouwen-Duiveland? En vind je het leuk om die te laten zien? Download dan een van de vele logo’s van een Band met Schouwen-Duiveland.

De logo’s zijn ook goed te gebruiken om lokale producten te promoten en de herkomst aan te geven. Je kunt per dorp of stad aangeven waar jouw product vandaan komt. De logo’s zijn ook in het Duits en Engels op onze downloadpagina beschikbaar.

Wil je meer weten over de opzet van de eilandpromotie Band met Schouwen-Duiveland, dan kun je het handboek downloaden. Ook is er een handig en gedetailleerd kaartje van het eiland beschikbaar.