Plaatsen

Zeelandbrug

Een plaats voor iedereen

Elk dorp heeft zijn eigen kenmerken, net als de stadjes Brouwershaven en Zierikzee. En dan zijn er nog de buurtschappen in de polders, keuze genoeg!

Woningen

Zierikzee

Comfortabel wonen in een mooie omgeving

Graag zo'n historisch stadspand, of liever een klassieke boerderij? Of toch het gemak van huren?

Voorzieningen

Brogum Zierikzee

Alles is aanwezig

De basisscholen, het middelbaar onderwijs, de gezondheidszorg, het culturele aanbod, de winkels, (water)sport, natuur en veel verenigingen.

Woonbank

Woonbank

Bekijk hier het woningaanbod

Wonen op Schouwen-Duiveland? Bekijk hier het actuele aanbod van alle woningen en appartementen!

Woonbank Schouwen-Duiveland

Vind hier de woning die bij jou past! Groen, ruim, veilig en comfortabel. Op Schouwen-Duiveland is het fijn leven. Een verrassend veelzijdig woonaanbod in combinatie met een zonnig strand, bijzondere natuur en lekkere restaurants. En dat alles op nog geen uur rijden van Rotterdam, Breda en Antwerpen.

Woonbank

Wie je ook bent of hoe je ook leeft, op Schouwen-Duiveland vind je een betaalbare woning in een van de kernen die bij je past. En als je kiest voor wonen op een eiland, ga je niet snel meer weg. Starter, gezinsuitbreiding of toe aan rust en ruimte? Voor elke fase in je leven vind je een ruime en prettige plek op Schouwen-Duiveland.

Ga naar de woonbank

Duurzaam wonen en besparing

Schouwen-Duiveland heeft de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. Steeds meer mensen vinden het energievraagstuk belangrijk. Het klimaat, de CO2-uitstoot en een meer duurzame energieopwekking houden vaak de gemoederen bezig. Of we het willen of niet, iedereen krijgt te maken met de energietransitie.

Nieuwe kerk

De gemeentelijke energieagenda 2018-2023 bevat projecten die worden opgepakt om Schouwen-Duiveland energieneutraal te maken. Bijvoorbeeld het isolatieproject waarbij woningen worden gescand op warmtelekken. Of aandacht voor de vele (Rijks)monumenten die ons eiland rijk is. Welke energiebesparende maatregelen zijn er mogelijk zonder dat het karakter van het monument wordt aangetast. Oudere huurwoningen met een energielabel lager dan B worden via een planmatige aanpak beter geïsoleerd. Nieuwbouw krijgt geen gasleiding meer en richt zich op nul-op-de-meter. Ook is er de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden subsidie aan te vragen voor woningisolatie.

Postcoderoos

Er zijn inmiddels lokale postcoderoos-initiatieven in Brouwershaven en Bruinisse opgezet. Dit zijn coöperaties die zonnepanelen niet op individuele daken aanleggen, maar op bedrijfsgebouwen. Als je een woning hebt die ongeschikt is voor zonnepanelen, of je bent huurder, kun je toch gebruikmaken van zonne-energie via de postcoderoos.

Meer weten?

Burgemeester Jack van der Hoek

Nu kan ik hier elke dag zijn

In mijn jeugd, maar ook in latere jaren, bracht ik in de vakanties regelmatig een bezoek aan Schouwen-Duiveland. Twee ooms en tantes stonden met mijn neven en nicht op een grote camping tegen Nieuw-Haamstede aan, waar mijn ouders in latere jaren ook een caravan hadden. Het waren altijd fijne dagen, al kwam ik in die tijd vaak niet veel verder dan de camping zelf of het strand.

Jack van der Hoek

"Sinds we die stacaravan hebben, heb ik Schouwen-Duiveland herontdekt, vooral door veel te fietsen."

Schouwen-Duiveland raakte een aantal jaren buiten mijn blikveld, maar op enig moment bezochten mijn vrouw Ingrid en ik mijn tante, mijn oom was inmiddels overleden, in haar stacaravan op een nieuwe plek. Die bezoekjes volgden elkaar op want het is een heerlijk rustig plekje op een kleine camping en omgeven door natuur. Uiteindelijk konden we de stacaravan overnemen en nu is het onze vaste plek om te ontspannen. We gaan er vrijwel elk weekeinde heen. 

Lees meer

EN... WAT IS JOUW BAND MET SCHOUWEN DUIVELAND?

Veel inwoners, bezoekers en ondernemers hebben hun Band met Schouwen-Duiveland laten weten op deze site. Zij delen hun verhalen met andere enthousiastelingen.

Wij zijn ook benieuwd naar jouw Band. Laat ons jouw verhaal weten, vertel over je ervaringen en wensen en laat jouw tips van mooie plekjes, lekkere restaurants, gezellige cafés en leuke evenementen achter op Facebook.